БГНЕС Лидерът на ГЕРБ  е осъден да заплати 10 000 лв. на лидера

...
БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ  е осъден да заплати 10 000 лв. на лидера
Коментари Харесай

Манолова осъди Борисов за клевета

 БГНЕС Лидерът на ГЕРБ  е наказан да заплати 10 000 лева на лидера на гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова, оповестиха от Софийския областен съд. Решението може да се апелира пред Софийския градски съд, предава Българска телеграфна агенция.

Делото е по иск на Манолова за 15 000 лева за клеветнически, обидни и погрешни изказвания, публикувани от Борисов в изявление за национална медия от 1 ноември 2019 година

Изказването, за което бившият министър председател е наказан, е обвързвано с локалните избори през 2019 година - " отишла да спазарява с кои роми да излязат и да кажат Г. ми заплатиха, Ф. ни заплати да гласуваме за нея. "

Съдията по делото показва, че не са показани каквито и да било доказателства за истинността на тези изказвания, като Манолова не е била привлечена като обвинена или наказана с влезнала в действие присъда за осъществено закононарушение против политическите права на жителите, а в това време тези изказвания приписват на нея осъществяване на закононарушения.

Съдът е приел за безпочвен желае на Манолова и за другите изрази, употребявани от Борисов, избрани от нея като клеветнически и обидни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР